Tort "DESENVIS"

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2014 | 5018 vizualizari

 

Si pentru ca ieri a fost 8 Martie si maine este ziua mea, m-am gandit sa imi delectez musafirii cu ceva deosebit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru paine:
  • 1 kg de faina alba 
  • 1 lingura miere 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 30 g drojdie proaspata 
  • 700 ml apa calduta 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 100 g cascaval “De senvis” ras
  • Crema de branza cu somon
  • 200 g crema de branza 
  • 100 g somon afumat 
  • 1 lamaie 
  • 1/2 legatura marar 
  • piper proaspat macinat 
  • 10 rondele castravete
  • Crema de ciuperci cu smantana :
  • 100 g ciuperci din conserva 
  • 3 linguri de maioneaza 
  • 3 linguri de smantana grasa 
  • Sare
  • Crema de avocado si rodii:
  • 1 fruct avocado 
  • 1 lamaie 
  • 1 rodie 
  • 1/2 ceapa alba 
  • 1 lingurita mustar 
  • 1 praf sare
  • Pentru décor:
  • 200 g crema de branza cu smantana 
  • rosii cerry 
  • ridiche rosie 
  • masline negre 
  • patrunjel verde 
  • cateva felii de somon 
  • seminte de rodie 
  • frunze de salata verde 
  • felii de castravete 
  • inimioare de cascaval “DeSenvis”

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "DESENVIS":

Pentru paine:

Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul; In mijlocul fainii facem o gropita si turnam drojdia crescuta, uleiul de masline si apa calduta; Amestecam totul cu o lingura de lemn, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam si sarea; Framantam totul pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (cam 10 minute);daca aluatul este prea lipicios si nu il putem framanta, suplimentam cu 2 linguri de faina; Lasam aluatul pe masa de lucru pentru 20 de minute; adaugam cascavalul ras si mai framantam putin; Luam forma pentru copt, ungem cu putin ulei si punem aluatul in ea si lasam sa creasca pentru o ora; Intre timp incingem cuptorul la 220 grade Celsius si dam painea la cuptor pentru 15 minute, dupa care scadem temperatura cuptorului la 190 grade Celsius si lasam inca 45 minute; scoatem painea din cuptor pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca complet.

Crema de branza cu somon:

Spalam lamaia foarte bine cu apa si sapun, o stergem cu un prosop curat; radem coaja de lamaie si stoarcem sucul; Taiem somonul cubulete mici; Tocam marunt mararul; Intr-un castron amestecam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie piperul proaspat macinat si sucul de lamaie; Adaugam somonul si mararul si amestecam din nou; Lasam crema la rece;

Crema de ciuperci cu smantana:

Amestecam maioneza cu smantana; Adaugam ciupercile bine scurse si tocate marunt; Potrivim de sare; Lasam crema la rece;

Crema de avocado si rodii:

Taiem rodia pe din doua si scoatem samburii; Taiem cu cutitul pe lungime fructul avocado, pana simtim samburele mare si lemnos dinauntrul fructului; rasucim in sens invers cele doua parti ale fructului si infigem lama cutitului in samburele lemnos ,iar cu o miscare scurta tragem brusc de cutit in sus; samburele se scoate foarte usor; Cu ajutorul unei linguri, scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas; imediat stoarcem sucul de lamaie peste miez pentru a preveni oxidarea acestuia; Pasam miezul cu furculita pana obtinem un piure fin de o culoare placuta , verde; Adaugam mustarul , sarea si semintele de rodie( semintele de rodie contin un suc rosiatic;mai intai trecem semintele de rodie printr-un jet de apa rece, le punem pe un servet de bucatarie si le scurgem de apa, dupa care le punem in crema de avocado; in felul acesta, semintele isi vor pastra culoarea rosie placuta, si nu vor "pata" crema de avocado); Tocam fin ceapa si o adaugam la compozitie; Amestecam totul usor.

MONTARE:

Curatam paine de coaja si o taiem felii, transversal, ca si blatul de tort; Asezam o felie pe platou si ungem cu crema de somon cu branza; Asezam a doua felie si presam putin, apoi ungem cu crema de ciuperci; Asezam a treia felie,presam putin si ungem cu crema de avocado si rodie; Asezam a patra felie de paine,presam putin si dam la rece minimum 6 ore, pentru ca painea sa absoarba surplusul de umiditate din crème; Luam tortul astfel format, il imbracam in crema de branza si il decoram dupa inspiratie; eu am ales “stilul dezodine”.

PONT: cascavalul ras din compozitia painii o va face mai pufoasa si delicioasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "DESENVIS"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv terina de cascaval