Tort dietetic cu iaurt

de Ina in Torturi, 12 Apr 2010 | 16166 vizualizari

 

Usor si racoritor!

 

INGREDIENTE

  •  500 g. iaurt gras
  • 500 g. frisca lichida
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 7 plicuri gelatina
  • 100 g. stafide
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dietetic cu iaurt:

 Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.

 Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri zahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta.

Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc  se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele. Se tapeteaza un vas cu pereti drepti cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) , se orneaza cu fructe peretii vasului, apoi turnam cu grija compozitia de tort si dam la rece cateva ore. Cand observam ca s-a inchegat, rasturnam vasul pe un platou si dezlipim usor folia .

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dietetic cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si afine