Tort din blat de pandispan de ciocolata

de loredanaaa in Torturi, 7 Feb 2013 | 5680 vizualizari

 

A iesit bun si pufos ,merge si ne-insiropat cu crema sau fara;il puteti folosi ca tort ,prajitura sau simplu pudrat cu zahar.Dar cum mie imi place cel mai mult sa-l decorez nu puteam sa-l las fara.

 

INGREDIENTE

  • blat de pandispan
  • Cacao pudra 0.5 pah,  pahar de 240ml
  • Apa clocotita 180 ml
  • Oua 6 buc
  • Zahar 300 g
  • Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • Faina alba calitate superioara 280 g
  • Praf de copt 10 g - 1 plic
  • crema de vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din blat de pandispan de ciocolata:

Blat de pandispan de ciocolata

Zaharul se imparte in 2 boluri mici a cate 150g in fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt.

Apa clocotita se adauga la cacao si cu un tel sau lingura se amesteca bine sa nu mai fie cocoloase.

Se separa albusurile de galbenusuri - in 2 boluri mai mari.

Albusurile se bat spuma pana cand se intaresc putin,se adauga in reprize 150g de zahar. Spuma trebuie sa fie mai tare ca la bezele.

Galbenusurile se bat spuma cu 150g de zahar. Adaugati cate putin uleiul, sa se incorporeze complet.

Apoi incorporati compozitia de cacao, racita putin.

Adaugati faina si praful de copt   amestecand bine cu telul sau mixerul sa nu fie cocoloase.

Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma - sau le adaugati in vreo 2-3 reprize - si amestecati incet cu miscari de sus in jos, sa nu se dezumfle albusurile.

Turnati aluatul intr-o forma rotunda de 26- 28 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Atentie,daca puneti Intr-o tava mai mare va iesi mai subtire blatul. Usor (2-3 ori) scuturati tava de masa, ca sa se uniformizeze aluatul si sa iasa bulele de aer la suprafata.

 Dati  tava la cuptor  la 180 de grade, temperatura medie si lasati cam 40 de minute -se lasa in cuptor pana  trece testul cu scobitoarea :daca nu se lipeste de scobitoare atunci e gata.

Dupa ce s-a racorit putin il scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet.

Inainte de ornare, daca a format un cocolos deasupra il taiati atent cu un cutit subtire - sa aveti uniform tortul.

Ultima foaie poate deveni cea  deasupra pentru ca e mai neteda si mai buna pentru ornare.

Se insiropeaza foile cu un sirop :am pus 250 lapte  la fiert cu zahar si 3 sau 4 linguri de capucino.Se fierbe pana da in clocot.

Pe prima foaie se pune crema. Crema mi-a iesit prea moale,in timp ce era pe foc am adaugat biscuiti de ciocolata,asa mi-a iesit groasa.

Deasupra puneti a doua foaie

Se orneaza cu frisca 

Se decoreaza cu ce doriti.Eu am folosit capsuni si kiwi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din blat de pandispan de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort bărzan