Tort diplomat cu capsuni

de Alexandra Burz in Torturi, 29 Iun 2015 | 4427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 350 g zahar
  • Zahar vanilat
  • 1 kg capsuni
  • 1 pachet mare piscoturi
  • Sirop de capsuni
  • 4 plicuri gelatina pt inchegat
  • Apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:

  • Frisca se bate tare.
  • Separam albusurile de galbenusuri
  • Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc.
  • Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de pe plic, dupa care o amestecam cu galbenusurile.
  • Jumatate din cantitatea de capsuni le spalam bine, taiem cubulete si le amestecam cu frisca batuta.
  • Adaugam in compozitie albusele batute si galbenusurile frecate cu zahar 
  • Amestecam usor de sus in jos.
  • Imbracam o cratita in folie alimentara ..asezam piscoturile inmuiate in sirop de capsuni.
  • Aranjam capsuni taiati felii pe partea de jos, punem crema...piscoturi...crema...piscoturi.
  • Lasam la rece 4-5 ore sau preferabil de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe platou si ornam dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui capsunii cu alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de aniversare