Tort Diplomat cu piscoturi

de Sylvia in Torturi, 21 Apr 2010 | 18407 vizualizari

 

Am facut acest tort de ceva vreme dar nu am reusit sa ilpostez pana acum.
Reteta am luat-o de la Cristina din blogul ei : http://criss75-despremine.blogspot.com/ ma tentau tare torturile ei diplomat ,a iesit super lejer.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 tortulete mici sau unul mare :
  • 20 g gelatina ( eu am pus foi ),
  • 5 oua,
  • 1 cutie compot ananas,
  • o portocala,
  • un kiwi,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 lingura faina ,
  • 300 g zahar ,
  • 500 g frisca ( eu am facut-o din smantana grasa) ,
  • o mana de stafide am adaugat eu,
  • 1 pachet mare de piscoturi.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se ingroasa se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin  se adauga gelatina. Cand este abia calduta se pot adauga  albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare si stafidele  .

 Pentru montajul tortului procedam in felul urmator : Intr-o cratita mai adanca asezam un strat de  folie trasparenta care sa acopere in intregime peretii vasului. Apoi decoram fundul vasului cu fructe decupate si peretii acestuia cu piscoturi trecute o secunda prin compot de ananas .

Turnam apoi crema in tort si acoperim cu un capac de piscoturi. Se lasa fa frigider minim12 ore. Apoi il scoatem din vas asezand un platou sub el si intorcand vasul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (12)

cccris 1

21.04.2010, 20:58

daca tot e butoias sa punem si un vinisor linga

Dana Cristea - pusikmea 1

22.04.2010, 09:38

Sylvia 1

23.04.2010, 17:46

Va multumesc de aprecieri, chiar a avut gustul tortului diplomat din Romania . merge si vinisorul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si banane