Tort fantezie cu branza si kiwi

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 3830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat: ·
  • 200 gr. biscuiti ·
  • 100 gr. unt topit
  • Crema alba de branza: ·
  • 400 gr. branza dulce ·
  • 300 gr. frisca ·
  • 120 gr. zahar ·
  • 1 lingura zeama de lamaie ·
  • 1 pliculet de gelatina
  • Aspic de kiwi: ·
  • 1200 gr. kiwi ·
  • 250 gr. zahar ·
  • 2 pliculete de gelatina
  • Ornat:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fantezie cu branza si kiwi:

Avem nevoie de o forma de tort cu margine detasabila.

Blatul: zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Asezam compozitia in tava.

Crema alba de branza: amestecam branza de vaci cu frisca, zaharul, zeama de lamaie si gelatina.

Aspic de kiwi: curatam kiwi-ul, il pisam sau il dam prin robot, renuntam la o parte din zeama,  punem pasta la fiert la foc mic impreuna cu zaharul. Cand este racit aspic-ul adaugam cele doua pliculete de gelatina si-l turnam peste crema de branza. Il ornam cu frisca.

Branza o asezam peste biscuiti in asa fel incat sa obtinem un cuib, deoarece aici va trebui sa turnam aspic-ul de kiwi si laturile din branza il vor sustine.

Pentru a pregati gelatina, trebuie sa respectam reteta de pe pliculet.

Lasam tortul in forma cu margine detasabila pana a doua zi, de preferat la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fantezie cu branza si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini tortulete cu crema de branza