Tort festiv foarte gustos a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 11983 vizualizari

 

Este al 5-lea tort propus de Mihaela, unul mai gustos si mai aspectos ca altul.

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 250 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca pisat
  • 6 galbenusuri fierte
  • 2-3 linguri de smantana
  • CREMA 1
  • 150 gr zahar
  • 0,5 pahar lapte
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • CREMA 2
  • 1 pahar dulceatza de visine fara simburi sau dulceatza de zmeura.
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 4 albusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv foarte gustos a la Mihaela:

Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.

Zaharul si ciocolata rasa o fierbem pana se ingroasa compozitia data(cam cum e smantana)
Dupa acea o luam de pe foc,dupa ce s-a racit de tot adaugam untul si galbenusurile. Batem cu mixerul vreo 3 min.

Deci dulceatza o maruntim in robotul de bucatarie,apoi adaugam miezul de nuca pisat.
Albusurile la batem separat pana se fac spuma si le adaugam la dulceatza si nuci.

Tortul se unge aceste 2 creme alternant.o foaie cu una,o foaie cu alta, deasupra ornam fiecare dupa gustul sau.

Eu am ornat cu crema 1 + am adaugat vopsea alimentara si am  mai decorat cu zmeura si mure!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv foarte gustos a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi