Tort fluturaş

de artyandra in Torturi, 8 Iun 2014 | 2972 vizualizari

 

Cum am văzut această reţetă în revinstă, mă gândisem ca să o încerc imediat pentru sora mea. Rezultatul a fost pe măsură. Ȋi făcusem o surpriză foarte dulce.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • · 200 gr zahăr
  • · 1 plic zahăr vanilat
  • · 150 gr făină
  • · 50 gr amidon
  • · 1 plic praf de copt
  • · 1 lingură cacao
  • Pentru cremă
  • · 1 plic cremă de prăjituri cu aromă de lămâie
  • · 1 plic zahăr vanilat
  • · 500 gr amestec fructe: banane, portocale, cireşe, mere, struguri din compot
  • · 2 plicuri gelatină transparentă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturaş:

Baţi spumă gălbenuşurile cu 4 linguri de apă, 150 gr zahăr si zahărul vanilat. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr până se întăresc. Amesteci făina cu amidonul, praful de copt şi cacao. Torni gălbenuşurile bătute spumă peste făină, amesteci să se omogenizeze şi încorporezi spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni aluatul într-o formă unsăşi tapetată cu hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncalzit aproximativ 15 minute. Când este gata, dai de-oparte hârtia de copt şi laşi blatul sa se raceasca. Desenezi un fluture, decupezi hartia, o asezi pe blat si cu un cuţit bine ascuţit, tai blatul în formă de fluture.

Prepari crema de prajitură cu aromă de lămâie conform instrucţiunilor de pe plic. Ȋntinzi crema pe blat, apoi aşezi cel de-al doilea blat, peste. De-asupra, îmbraci tortul cu crema rămasă, apoi pui fructele ca în imagine, iar peste ele torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Dai tortul la rece pentru 1 h, apoi se poste servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluturaş" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Papusa