Tort fluture

de artyandra in Torturi, 11 Iun 2014 | 4376 vizualizari

 

Ca tot a venit vara, mi-am amintit ca anul trecut, prin august am facut aceasta reteta de tort in forma de fluture invelit in glazura de ciocolata si cafea. Am salvat putine poze cu modul de preparare al tortului. Antenele ii lipsesc pentru ca asa a fost ideea mea, sa fie ceva mai creativ.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 300 g faina
  • 7 oua
  • 240 g zahar (pudra)
  • 1 plic de praf de copt
  • un pumn de nuci sau alune nesarate pisate
  • 11 linguri de apa
  • coaja de lamaie sau portocala
  • esenta de lamaie si vanilie
  • PENTRU CREMA DIN INTERIOR:
  • 2 plicuri de crema pentru prajituri cu aroma de vanilie
  • fructe: caise si zmeura
  • esente: menta si migdale
  • PENTRU EXTERIOR (GLAZURA);
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata
  • esenta de cafea
  • nuca de cocos alba
  • PENTRU CAPUL FLUTURELUI:
  • 3 biscuiti cu aroma de vanilie, cu crema de vanilie, mari si rotunzi
  • jeleuri rosii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

Pentru blat:

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare. Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de lamaie si vanilie, coaja de portocala sau lamaie si alunele sau nucile.

Amesteca bine ingredientele si apoi incorporeaza usor albusurile si adauga faina.

Pune amestecul intr-o forma de tort, in care pui in prealabil hartie de copt, si baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.

Testeaz-o daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din tort cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea.

Pentru crema:

Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua parti egale, urmand ca sa se tair in mijlocul partilor laterale un triunghi, pentru a forma asa zisele "aripi" ale fluturelui. Se asambleaza cele doua parti taiate din "aripile" fluturelui, in asa fel incat sa formeze trupul fluturelui. In interior se pune jumatate din crema, amestecandu-se cu un strop de esenta de migdale, apoi se presara fructele dupa preferinta. Cu cealalta jumatate de crema ramasa, se pune de-asupra, dar inainte amestecandu-se cu un strop de esenta de menta.

Pentru glazura:

Se prepara glazura conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se adauga un strop de esenta de cafea. Se imbraca tot tortul in glazura. 

Dupa ce s-a racit si s-a intarit glazura, se presara nuca de cocos pentru a-i da un contur fluturelui. Se orneaza ochii jeleuri rosii taiate cubulete. 

Mod de servire:

Sa da la rece pentru 1 h, apoi se poate servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul de tort se poate face si cu alte ingrediente, in locul alunelor sau nucilor.

2

Se pot adauga si migdale si se poate pune si cacao, daca vrei sa iasa inchis la culoare, atunci cand ai creme in culori deschise, care se potrivesc cu gustul de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

11.06.2014, 10:02

MOKUSKA 1

11.06.2014, 16:47

deyutzky 1

13.09.2014, 17:49

like

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de menta