Tort Ganache-Tortul Andreei.

de ionela2682 in Torturi, 10 Dec 2011 | 5451 vizualizari

 

Dupa reteta http://www.joyofbaking.com/ganache.html va prezint un tort ce s-a vrut o surpriza pentru nepotica mea.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • 1 lingura de ness

Sirop

  • 2 cani apa 
  • 4-5 lg zahar caramelizat

Crema Ganache

  • 220 grame ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida
  • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ganache-Tortul Andreei.:

Blatul identic ca mod de preparare si ingrediente ca si cel de la http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-27538.html

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-adaugam i lingurita de ness pentru gust si culoare

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema Ganache:

-in frisca lichida putin incalzita dizolvam ciocoolata si untul

-mixam bine pana cand obtinem o spuma tare.

Siropul

-peste zaharul ars adaugam 2 cani apa calda (atentie la bulbuci)

-lasam sa se dizolve si sa se raceasca totodata

Asamblare

-prima foaie de blat ,insiropata,crema=>a doua foaie de blat  insiropata ,crema=>a treia foaie de blat

-imbracam tortul in aceeasi crema si decoram dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ganache-Tortul Andreei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

ionela2682 1

17.12.2011, 18:13

audrey
17.12.2011, 14:03

Cat zahar e in blat?
6 linguri de zahar sunt in blat!

ionela2682 1

17.12.2011, 18:14

va multumesc tuturor pentru uraril si cuvintele frumoase!!!

Sylvia 1

20.12.2011, 21:04

excelenta realizare ! La multi ani !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte