Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie

de Ligia Bxl in Torturi, 14 Feb 2011 | 7554 vizualizari

 

Dedic acest tort cu ocazia unei zile importante,celor ce se iubesc,iubiti-va mult(si nu in ultimul rand i-l dedic sotului meu drag:)))))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • o ceasca de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri ulei
  • o cutiuta de iaurt
  • 4-5 linguri de faina
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • un plic de crema de vanilie dr.oetker+cirese din compot
  • ptr ornat floricele,frunzulite,bomonele si ciocolata
  • ptr insiropat sucul de la un compot de cirese
  • glazura de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie:

Se bat albusurile bine spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine toate. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca faina incet sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia in forma de inima care a fost unsa cu ulei si se pune si foaie de copt. Se da la copt si se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Se face crema dupa prospectul plicului(am ales o crema care se face la rece,foarte rapida), apoi se taie blatul in doua parti, se insiropeaza fiecare parte, se pune crema si cirese, se asambleaza apoi la final se glaseaza cu o glazura de zmeura si se orneaza la alegere. Se da la rece. Sa aveti pofta alaturi de cel(cea)drag:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu trandafiri