Tort inimioara

de Patricia Iordache in Torturi, 21 Apr 2013 | 8619 vizualizari

 

Tort simplu, cu compozitie de sarlota si un mesaj care place oricui ;) Greutate: 1.500 kg.

 

INGREDIENTE

  • - 3 plicuri cu gelatina (10 gr. x 3)
  • - 100 ml apa
  • - 2 linguri zahar tos
  • - 1 ou
  • - 5 jumatati de piersica din compot;
  • - cateva visine/cirese fara samburi, din compot
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata/coniac
  • pentru frisca:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 1 cana zahar tos
  • - 200 gr. smantana grasa
  • pentru ornare:
  • - frisca alba;
  • - bombonele aurii;
  • - doua inimioare facute din ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Gelatina o punem la hidratat in 100 ml. apa.

Intr-un vas cu fundul dublu, punem gelatina hidratata, adaugam cele 2 linguri de zahar,  oul batut si punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul.

Trebuie sa avem grija sa nu ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina.

Lasam la racit.

Batem frisca lichida impreuna cu zaharul dintr-o cana si adaugam smantana.

Punem stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata/coniac si le lasam aproximativ 30 minute.

Punem la scurs visinele/ciresele, jumatatile de piersici si le punem la scurs intr-o sita.

Cand gelatina s-a racit, o amestecam cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat)si cu stafidele scurse.

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma inimioara), tapetezi forma cu folie alimentara, torni 1/2 din compozitia obtinuta apoi asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus si visinele/ciresele dupa bunul plac.

Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.

Acoperim tortul cu frisca si il decoram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

angyb 1

20.05.2013, 09:24

foarte fain tortul

Patricia Iordache 1

20.05.2013, 10:08

Fetelor...

Krystyan Trendy 1

03.06.2014, 07:00

ce tort frumos

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ananas si nuca de cocos