Tort ,,Inimioara cu fructe,,

de burdulea56 in Torturi, 16 Feb 2010 | 10010 vizualizari

 

Un desert acceptat de persoanele care adora combinatia fructe-frisca.

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 plic vanilie dr Oetker,
  • 1/2 plic de praf de copt.
  • Crema:
  • 2 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g zahar,
  • 250 ml lapte,
  • 250 ml frisca El Maestro,
  • 2 vanilii,
  • 15 g gelatina+putin lapte,
  • visine,
  • un compot de ananas.
  • Pt ornat:
  • compot de ananas,
  • struguri,
  • portocale(sau ce fructe doriti)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ,,Inimioara cu fructe,,:

Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml  lapte cam 30 minute.

Pregatim un blat:

3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, amestecam usor pana la incorporarea acesteia. Turnam compozitia obtinuta in forma unsa si captusita cu hartie de copt. Am asezat forma intro tava de copt si am copt blatul in cuptorul dinainte incins. Tinem blatul in cuptor cam 15-20 minute(incercam cu scobitoarea sa nu se lipeasca de aceasta). Blatul copt il lasam deoparte si intre timp preparam crema.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, vaniliile, faina, laptele si se fierbe la foc mic amestecand continuu. Cand se ia de pe foc se adauga gelatina.
Albusurile batute spuma se adauga si ele la compozitie si se pune la racit. La crema racita se adauga frisca batuta bine. La frisca  am mai adaugat 2 linguri zahar pudra.

Pt asamblarea tortului, procedam astfel: se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in forma de tort. Pe fundul formei se aseaza fructele (scurse bine de zeama), se pune crema, in care am adaugat visine si bucati de ananas, apoi deasupra am asezat blatul pe care l-am insiropat cu zeama din compot. Am acoperit blatul cu folie, am asezat o greutate peste blat si l-am tinut la rece cel putin 6 ore, dupa care am rasturnat tortul pe o tava, am scos folia si e gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ,,Inimioara cu fructe,," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Anul Nou