Tort Ion&Ioana

de nadina73 in Torturi, 7 Ian 2011 | 7833 vizualizari

 

Un tort cu dedicatie speciala pentru toti cei ce poarta numele de IOAN,IOANA.......OANA si nu in ultimul rand frateui si tatalui meu care sant si IOAN si nepotelei OANA.Retete este preluata de pe blogul Laurei Sava careia i multumesc mult,cei drept cu putine modificari.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 80 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita  de bicarbonat
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g stafide
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • sucul de la 1 lamaie
  • Decor:
  • bombonele
  • bobite de rodii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ion&Ioana:

Blat:

Se amesteca toate ingrediente si se framanta bine. Se intinde coca obtinuta intre 2 folii de plastic sau direct in tava, eu am folosit o tava cu peretii detasabili. Tava se tapeteaza cu folie de aluminiu, hartie de copt .

Umplutura:

Se mixeaza bine toata ingredientele, mai putin stafidele care se pun la final. Se pune compozitia obtinuta peste blat in tava. Se da tava la cuptor pentru 50 minute la 170 grade.

Bezea:

Se bat bine albusurile spuma dupa care se pune zaharul si se mai bate in continuare 3-4 minute, iar la final se pune sucul de la 1 lamaie stoarsa.

Cand tortul e gata se scoate din cuptor, se scoate cercul si se pune bezeaua  se mai pune in cuptor pentru 10-15 minute sau daca aveti pistol cu gaz special pt prajituri e si mai bine, se face bezeaua cu acel gaz si nu mai este nevoie sa puneti tortul la cuptor, vezi poze.

Se decoreaza cu bombonele si boabe de rodii-optional. Este un tort super bun, merita incercat. 

PS: Pentru cine nu cunoste, acel pistol se incarca cu gaz si se foloseste la grazurat creme, caramel, bezea. Posibil sa fie si in Romania, este grozav de bun, se pot face minunatii cu el.

PS:Sincer as inlocui bicarbonatul cu praf de copt, e prea aromat bicarbonatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ion&Ioana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Teo 1

07.01.2011, 22:33

daca merita incercat ,atunci la treaba cu noi ! tare frumos !

jolygina 1

09.01.2011, 00:05

housy 1

13.01.2011, 23:15

superb tort ai facut......si vad k esti si dotata felicitari!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza, banane si trufe