Tort Iulia

de Miha in Torturi, 7 Iun 2010 | 7697 vizualizari

 

un tort ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua... Nu am poze pentru sectiune, dar poate o sa intre ea sa spuna impresiile vis-a-vis de acest tort. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1/2 cana faina
  • 30 g cacao
  • 200 g nuca
  • 50 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema ganache:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de frisca:
  • 400 ml frisca lichida
  • 50g zahar
  • 50 g nuca
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iulia:

Blat:

Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.

Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.

Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,

Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

Crema ganache de ciocolata

Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere.  Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.

Crema de frisca:

Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.

Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.

Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iulia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

iuliaiotovici 1

11.06.2010, 23:33

Mii de multumiri ! Nu gasesc cuvinte sa spun cit de bun a fost ! Multumim ca l-ai facut cu mare drag! Se va vorbu despre acest tort si la Lomdra, cu siguranta !

iuliaiotovici 1

11.06.2010, 23:35

... O mare onoare ca un tort facut de tine imi poarta numele !

Miha 1

12.06.2010, 00:03

Iulia draga, daca zici ca a fost bun inseamna ca s-a simtit ca l-am facut cu drag.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort parfait