Tort jucăuş

de botcrina in Torturi, 27 Iul 2014 | 3028 vizualizari

 

Acest tort l-am făcut când a împlinit fiul meu 4 ani pe data de 12.11.13 şi a fost foarte încântat.

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g de finetti
  • 300 ml frişcă
  • 100 g dulceaţă de afine
  • 3-4 cuburi ciocolată pentru decor
  • fulgi de fistic pentru decor
  • bezele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort jucăuş:

Într-un bol separăm albuşurile de gălbenuşuri, apoi peste gălbenuşuri punem praful de copt stins cu câteva picături de oţet şi mestecăm bine, după care le dăm la o parte.

Batem albuşurile spumă tare, adăugăm sarea şi zahărul în ploaie, apoi  gălbenuşurile şi făina cernută îîn prealabil.

Cu ajutorul unei spatule amestecăm uşor de jos în sus pentru ca să nu se lase.

Într-o tigaie aranjăm hârtie de copt şi turnăm compoziţia în tavă.

Dăm tava la copt aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

Frecăm fientti-ul până devine foarte cremos, apoi batem 100 ml frişca şi o amestecăm cu crema de finetti. Crema astfel obţinută va fi folosită la umplerea tortului.

Scoatem tortul şi îl lăsăm la răcit, după care îl  tăiem în două şi umplem cu crema de mai sus.

Pentru decor batem şi restul de frişcă pe care apoi o amestecăm cu dulceaţă de afine. Acoperim tortul cu această cremă şi presărăm deasupa fulgi de fistic, bucăţi de ciocolată şi aranjăm frumos  bezele pe margini.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort jucăuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

botcrina 1

29.07.2014, 09:35

Multumesc Anca!

botcrina 1

29.07.2014, 09:36

Multumesc Mamaie!

botcrina 1

29.07.2014, 09:37

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort pt copii cu doua feluri de ciocolata