Tort Kodrit Kadir

de andreea123 in Torturi, 20 Ian 2011 | 9943 vizualizari

 

Kodrit Kadir este un tort foarte renumit de origine araba cu crema de caramel.
Este foarte uşor de pregatit si foarte delicios. Asa ca va arat Kodritul meu...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 g de zahar
  • 5 linguri de zahar
  • 900 ml de lapte
  • 100 ml de ulei
  • 100 g de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cacao
  • esenta de vanilie si de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Se face o compozitie din 5 oua intregi batute bine cu 200 g de zahar (pus treptat), esenta de vanilie si 800ml de lapte (pus treptat).

Compozitia pentru blat se face dintr-un ou batut bine cu zaharul ramas (pus treptat), restul de lapte (pus treptat), uleiul (pus treptat), faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt, cacaoa si putina esenta de rom.

Se ia o cratita cu Ø 26cm in care se topesc 5 linguri de zahar, iar peste zaharul putin racit se adauga compozitia de vanilie, apoi direct in mijlocul cratitei se toarna compozitia pentru blat (blatul se va ridica la copt).

Se coace la 180°C timp de 40min.

Se lasa la racit, apoi se intoarce cratita (tot siropul de caramel rezultat va fi absorbit de blat).

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Giana 1

30.10.2014, 11:40

Suna tentant, sper sa-mi iasa si mie acest tort

Panacris 1

02.04.2015, 08:08

Giana 1

21.12.2015, 10:30

Din pacate nici mie nu mi-a reusit. Blatul parca a ramas crud, la gust era f bun.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu fructe de padure