Tort Kodrit Kadir

de anca_rm in Torturi, 7 Mar 2014 | 7598 vizualizari

 

Foarte bun acest desert
Sursa: Reteta perfecta

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -100 gr zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 plic praf de copt
  • -100 gr faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • -100 ml ulei
  • Pt crema :
  • -900 ml lapte
  • -5 oua
  • -300 gr zahar
  • -esenta rom
  • Extra :5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Pregatim ingredientele pentru blat si separate pentru crema . Pregatim si forma sau formele pe care le vom folosii si pornim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas topim cele 5 linguri de zahar pana devine auriu si lichid. Acum : daca aveti un vas pe care il puteti baga la cuptor si in acelasi timp il puteti folosi pe ochiul aragazului , topirea zaharului se poate realiza aici. Eu nu am un asemenea vas asa ca am topit intr-o craticioara mica si de acolo am pus in fiecare foma cate o lingura din lichidul rezultat .

Blatul: Punem toate ingredientele necesare ( enumerate mai sus) intr-un vas si le amestecam bine . Cand este totul omogenizat cum trebuie si nu se mai simte zaharul il punem deoparte .

Crema:

Intr-un vas inalt spargem ouale si le batem cu zaharul. Cand sunt spuma turnam laptele incet si omogenizam bine .

Acest amestec cu mult lapte il turnam in formele de copt peste zaharul topit si deja racit. Imediat punem aluatul de blat in mijloc.

Dam la cuptorul p[reincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Cand este copt ( se poate face testul cu scobitoarea) scoatem si lasam sa se racoreasca . Se intoarce pe un platou in momentul servirii .  

TIPS-URI

1

se poate face intr-un vas mare sau in vase mici antiaderente ( la cantitatile de mai sus am folosit 8 vase ceramice

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort crema de zahar ars - La Multi Ani 2011 !!