Tort Kodrit Kadir

de gaby_duceag in Torturi, 11 Apr 2010 | 12601 vizualizari

 

lasam turcii,luam arabii la rand,asa ca executam iar reteta-n lant:))).daca am fost provocata.....am executat.asa ca aseara la ora 21 am intrat iar in bucatarie.
danutzo,iete ca iese:d.

 

INGREDIENTE

  • 7oua
  • 300gr zahar+5-6linguri
  • 900ml lapte
  • 4linguri cacao
  • unt cat o nuca-topit
  • 200gr faina
  • 1lingura o esenta vanilie
  • 1/2 esenta rom
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Blatul:  un ou l-am mixat bine cu 100gr zahar apoi am adaugat untul topit,100ml lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine

Caramel: batem bine 6 oua cu 200grame zahar, apoi adaugam 800ml lapte ,sarea si esenta de vanilie

Intr-un vas caramelizam 5-6 linguri zahar,lasam la racit, apoi punem amestecul de oua si imediat amestecul pt.blat

introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pt 40-45min

se rastoarna pe platou doar cand este complet racit

by sabina

by miha

TIPS-URI

1

eu am adaugat o lingura de faina in amestecul de oua

2

il puteti orna cu ciocolata sau frisca sau il lasati ca atare daca va iese perfect. in cazul meu...pe laterale a ramas in cratita putin din caramelul format si..l-am decorat abstract=)))cu glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

gaby_duceag 1

26.04.2010, 20:10

mirelutza,citesc,astept....

Sabina 1

05.05.2010, 11:33

ti-a iesit fain, Gaby ...
parca l-as mai face si eu inca o data ...ca tot ziceam sa mai renunt la dulcegarii

Dana D 1

01.02.2013, 18:09

Buna, esti sigura ca nu e prea multa faina,200g si 4 linguri cacao?? Eu l-am facut azi si a iesit un fiasco Și ma pricep la prăjiturit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sachertorte