Tort Luci

de irena in Torturi, 12 Mar 2012 | 3983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt,
  • 200 gr faina,
  • 200 gr nuci/migdale macinate.
  • Crema :
  • 500 gr zahar,
  • 125 ml apa,
  • 6 lingurite ness,
  • 6 albusuri oua.
  • Ornat :
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luci:

Blat: se amesteca faina cu nuca si/sau migdalele macinate si cu untul lasat la temperatura camerei si rastorn amestecul intr o tava de tort (diam 24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Intep aluatul si coc ptr 15-20 min in cuptorul preincalzit la 180 C.

Crema:Apa,zaharul si nessul se pun la fiert ,amestecand mereu, se fierb pana la punctul de serbet, adica din momentul in care incepe fierberea se mai lasa pe foc mic inca 20 -25 minute. Se face proba picaturii intr un pahar cu apa rece. Separat bat albusurile pana devin o spuma tare. Inchid focul la cratita cu crema si adaug albusurile peste amestecul de zahar,apa si ness,apoi torn acest amestec peste blatul din cuptor si continui coacere inca cca 40 -45 min.Fac proba cu scobitoare.

Las tortul la racit si il imbrac in frisca.

TIPS-URI

1

Este un tort fin si usor de preparat,dar trebuie atentie la prepararea cremei ,ptr ca daca consistenta cremei nu e cea corespunzatoare,atunci ori se intareste f tare ,ori e prea lichida si tortul nu iese . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Mascota