Tort Luxita

de ionela2682 in Torturi, 22 Apr 2010 | 4602 vizualizari

 

pt ca nu cunosc adevaratul nume al acestui tort am decis sa-l botez!
daca stie careva numele nu ma supar daca ma corecteaza!

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg nuca macinata
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina
  • crema:
  • 1 cana zahar,
  • 5 oua ,
  • 1 lg cacao,
  • 1 1/2 cana nuca macinata,
  • 1/2 pachet unt (100 g),
  • esenta de rom
  • sirop :
  • 1 cana apa ,
  • 5-6 lg zahar,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Luxita:

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul  se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort.

crema":1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min  am calculat eu,se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor ,se amesteca bine pana se omogenizeaza.se lasa sa se raceasca

se face un sirop din apa si zahar la care adaugam si esenta de rom.

Blatul se taie in doua ,si insiropam, umplem cu crema trei sferturi din crema obtinuta ,restul o intindem deasupta si nivelam bine.Ca decor am folosit nuca macinata dar se mai poate folosi glazura deccicolata sau pur si simplu ciocolata topita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Luxita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ela 1

22.04.2010, 23:56

cu nuca vreau si eu,o manac goala nuca in ultima vreme

diana_k 1

23.04.2010, 11:28

foaret bun tortul

ionela2682 1

23.04.2010, 15:12

da ela ai dreptate este foarte buna nuca in general ,faci bine ca o mananci goala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello