Tort Mascota

de mikidaniro in Torturi, 29 Mar 2012 | 8426 vizualizari

 

Un tort care ne aduce aminte de copilarie si de ale ei nazbatii:).

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 60 ml apa
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 50g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat 2:
  • 3 oua
  • 60 ml apa
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 50g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 75g cacao
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • coaja de la o portocala
  • Sirop(optional):
  • 100ml lichior de cirese sau visine
  • Glazura:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mascota:

Blat 1:

Intr-un vas mixam albusurile pana se intaresc,adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar,zaharul vanilat ,apoi adaugam treptat apa calda si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul(3-4 min).Adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si praful de copt,apoi incorporam albusurile.Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.Cand este copt il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca.

Blat 2:

Blatul al doilea il preparam la fel ca primul,exceptie facand ciocolata care o dam prin razatoarea mica si o adaugam ultima.

Crema:

Ouale impreuna cu jumatate din zahar(4 lg) le mixam pe baie de aburi pana isi dubleaza volumul si zaharul este topit(cca 5 min),apoi lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu cealalta jumatate de zahar(4lg), cacaua,romul si coaja de portocala,apoi turnam putin cate putin din compozitia de oua si amestecam pana se omogenizeaza bine.

Tortul:

Dupa ce blaturile s-au racit bine si crema este gata ne apucam de montarea tortului.Taiem partea de deasupra a blaturilor cat sa il nivelam si sa il putem insiropa.Asezam  primul blat pe un platou si cu ajutorul unei pensule insiropam toata suprafata blatului cu 50ml lichior,apoi turnam crema(oprim putin pentru deasupra),punem al doilea blat,insiropam si intindem crema ramasa pentru a astupa gaurile si a avea o glazura cat mai dreapta.

Glazura:

Intr-un vas punem toate ingredientele la foc foarte mic sau pe baie de aburi si lasam pana se topeste ciocolata,amestecand frecvent,apoi turnam glazura peste tort,lasam sa se raceasca un pic si dam tortul la rece pentru minim 2 ore.

Ornamentul tortului:

Partea de deasupra a blatului am faramitat-o bine si am amestecat-o cu un pic de crema ramasa,apoi le-am facut bilute si le-am dat prin glazura.Le-am lasat pana a doua zi la rece si am ornat tortul cu ele

Am cumparat cca 50 de rulouri pe care le-am pus una langa alta in jurul tortului.S-au lipit de crema care era pe margini si s-au fixat foarte bine cand am pus glazura.

 

TIPS-URI

1

Puteti face un singur blat folosind doar cacao sau doar ciocolata,apoi sa il taiati in doua.

2

Crema nu trebui tinuta foarte mult pe foc,riscati sa se imbranzeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mascota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mena29 1

30.03.2012, 00:21

frumos!

mikidaniro 1

30.03.2012, 09:15

MuItumesc feteIor,dragute ca de obicei

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:50

foarte bun, arata super

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Milka