Tort Meringue

de floricik90 in Torturi, 29 Apr 2009 | 6608 vizualizari

 

Este o “arma” fina de a seduce partenerul/partenera…

 

INGREDIENTE

  • Pentru FOI avem nevoie de :
  • 8 albusuri
  • 500 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • unt pt. uns tava
  • Pentru CREMA avem nevoie de:
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 5-6 linguri de cacao
  • 5-6 linguri de lapte
  • 4 galbenusuri (se pot pune si mai putine, dupa preferinte)
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meringue:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra cate putin, praful de sare si zeama de lamaie si se mai bat pana ce albusurile raman tari. Este bine ca ultimile 5-10 min sa fie batute pe baie de apa (eu le-am batut intr-un vas de fiert lapte care are peretii dubli si am pus apa fiarta de la inceput). Apoi se coc foile de tort (3-4, in functie de dimensiunile dorite) intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt (eu am folosit un vas de yena in care am pus direct hartia de copt, fara sa mai ung cu unt). In timpul coacerii focul trebuie sa fie mic si usa de la cuptor intredeschisa. Foile se scot din tava/vasul de copt numai dupa ce s-au racorit pt. ca altfel se sfarama.

Intre timp se pregateste crema astfel: intr-o craticioara se amesteca zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si laptele si dupa ce se omogenizeaza bine se pune pe foc (cel mai mic ochi de aragaz). Cand incepe sa fiarba se adauga untul si se lasa sa fiarba pana ce crema se ingroasa. Se poate fierbe pe bain marie (eu am folosit acelasi vas de fiert lapte). Dupa ce crema este suficient de legata, se stinge focul, se adauga galbenusurile unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Dupa ce crema s-a racorit un pic se adauga esenta de rom , se omogenizeaza si se da la rece.

Cand atat foile cat si crema sunt suficient de reci, se asambleaza, se orneaza si …se testeaza!

In locul cremei prezentate de mine se poate folosi orice alta crema, chiar si numai frisca batuta si indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meringue" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat