Tort Mosul in horn

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 3402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 250 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar brun
  • 3 oua + 6 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita
  • 150 ml Bacardi with Rum&Lime
  • coaja rasa si sucul de la o portocala
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 400 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 gr crema de branza
  • 400 gr ciocolata alba, topita
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 110 gr cirese confiate, tocate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mosul in horn:

1.Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt patrata(nu prea mare) si una rotunda de aprox 23 cm diametru.

2. Intr-un vas amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate untul cu zaharul brun. Incorporeaza ouale , cate unul pe rand apoi adauga si galbenusurile. Incorporeaza ciocolata amaruie urmata de Bacardi, coaja si sucul de portocala si semintele de vanilie. Inglobeaza pe urma ingredienbtele uscate. Toarna o parte din aluat in tava patrata iar restul in cea rotunda. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, amesteca toate ingredientele.

4. Pentru asamblare, taie blatul rotund in 3, pe orizontala, iar cel patrat imparte-l in 4 bucati. Pe o farfurie pune un blat rotund, unge cu o parte din crema, aseaza al 2-le blat, unge cu crema si aseaza cel de-al 3 blat. Pentru “horn” unge 3 patratele cu crema si lipeste-le una de alta, lipind-o si pe a 4-a in final. Taie un patrat mai mic in central hornului si scobeste. Imbraca si tortul rotund cat si hornul cu restul de crema. Decoreaza fiecare cu fondant apoi aseaza hornul pe tort.Aseaza picioarele mosului in horn si un ren alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mosul in horn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort nemtesc cu branza