Tort Orange Delight

de MyCookingLife in Torturi, 10 Ian 2012 | 28800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cozonac (eu am avut de la Craciun 1 cozonac cu portocala confiata ramas din cei 13 cozonaci  ) )
  • 10  piscoturi
  • Crema:
  • 300 g iaurt
  • 400 ml frisca lichida
  • sucul de la 5 portocale si 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 15-17 g gelatina
  • Mandarine caramelizate:
  • 12-15 felii mandarine subtiri
  • 1 lamaie taiata in 4 cu coaja cu tot
  • 1 jumatate de portocala taiata in 2 cu coaja cu tot
  • 100 g zahar
  • 100 g zahar brun
  • cateva linguri de apa
  • Sirop:
  • compot de piersici
  • cateva linguri lichior portocale
  • + 3 linguri frisca lichida batuta
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Orange Delight:

Crema:

Se amesteca sucul de la citrice cu zaharul si iaurtul. Se lasa la inmuiat gelatina 10 minute in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Se amesteca cu 2-3 linguri din crema de iaurt, ca sa nu se faca cocoloase, apoi se incorporeaza toata gelatina in grema. Se da la rece 20 minute.  Apoi frisca batuta se omogenizeaza cu amestecul de iaurt.

Mandarine caramelizate:

Se fierb toate ingredientele, pana cand fructele isi schimba culoarea, coaja devine translucida, iar apa se evapora si zaharul se caramelizeaza si este cremos. Se scurg feliile de mandarina si se aseaza pe o farfurie ca sa se raceasca. Portocala si lamaie se arunca. Siropul ramas se lasa si el sa se raceasca.

Asamblare:

Se taie 2 felii de cozonac pe lungimea sa, pentru a obtine 2 blaturi. Se aseaza un blat intr-o tava de forma de dimensiunea cozonacului, dar atentie! sa fie mai adanca decat o tava de cozonac. Se insiropeaza bine blatutul. Se toarna 1/3 din crema si se niveleaza. Se aseaza un rand de piscoturi insiropate si el in compotul amestecat cu lichior. Se mai intinde inca 1/3 din crema. Se aseaza si al doilea blat de cozonac si se insiropeaza bine. Apoi se intinde si ultima 1/3 de crema.

Se da la rece 2-3 ore ( de preferat peste noapte). Apoi se decoreaza cu frisca, mandarine caramelizate si caramelul ramas de la mandarinele caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Orange Delight" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (48)

Toamna07 1

21.01.2013, 17:13

Mi-Nu-Nat !

MyCookingLife 1

20.02.2013, 04:32

Mul-tu-mesc!

Alexandra Burz 1

21.01.2014, 00:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt