Tort Padurea neagra

de sandytza in Torturi, 19 Noi 2010 | 15230 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente pentru blat 
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 80 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un pic de sare
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 20 ml visinata
  • Umplutura
  • 50 ml visinata+ 50 ml apa + 100 gr zahar
  • aproximativ 35-40 visine
  • 1l frisca lichida (daca nu este indulcita calculati ca aveti nevoie si de zahar)
  • 30 gr cacao
  • Pentru decorare 
  • aschiute de ciocolata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea neagra:

Se bat bine ouale cu mixerul apoi adaugati untul topit si visinata. Intr-un bol se cerne faina, cacaoa si praful de copt si se amesteca bine cu zaharul vanilat. Se adauga peste oua si se amesteca bine . Turnati totul intr-o tava rotunda de 24 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 min aprox. Probati cu scobitoarea daca este copt.  Se scoate blatul si se lasa la racit pe un gratar.

Se prepara cremele. 850 gr frisca se bate bine pana devine teapana.  150 gr frisca se bate impreuna cu cacaoa pana devine o crema de ciocolata. Se pune crema de cacao intr-un bol si se amesteca cu inca 150 gr frisca batuta . Se taie blatul in in trei pe orizontala .

Se face un sirop din zahar, apa si visinata si se insiropeaza fiecare foaie de blat. Se pune peste prima foaie de blat un strat de frisca . Se aseaza visinele , pastrand 12 din ele pentru decorat , peste care se pune un strat de crema de ciocolata.

Se pune al doilea blat insiropat peste care se pune un strat de frisca apoi unul de ciocolata si in sfarsit ultimul blat.  Se imbraca tot tortul in frisca, pastrand un pic pentru decorat.  Se decoreaza cu frisca si visinele pastrate, apoi in centru se pun aschiutele de ciocolata . Pe margini puteti sufla un pic de cacao sau puteti pune ciocolata ca si deasupra. Eu nu am avut visine si am folosit cirese in krisk .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure