Tort „Pădurea Neagră”

de Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi, 3 Iul 2011 | 11135 vizualizari

 

E vremea vișinelor, oameni buni! Profitați de gustul lor desăvârșit și delectați-vă cu un tort clasic de vișine și ciocolată!!

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 60 g unt topit și răcit
  • 150 g făină
  • 2 linguri cu vârf de amidon
  • o linguriță de praf de copt 
  • 50 g cacao- pentru blat și decor
  • o farfurie de vișine spălate și fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe cu vârf de amidon
  • scorțișoară
  • o cutie de 500 g de frișcă Hulala
  • ciocolată amăruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort „Pădurea Neagră”:

Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și amidonul le-am amestecat și, mai apoi, cernut, peste compoziția de gălbenușuri, urmate de albușuri și untul topit. Am amestecat aluatul încet, de jos în sus, apoi l-am turnat în forma de copt tapetată cu hârtie de copt (pe marginea formei nu am reușit să pun hârtia așa că am uns-o bine cu unt topit și am presărat puțină făină). L-am dat la cuptorul încins la 180 grade pentru 40 minute.

Vișinele împreună cu zahărul și un vârf de cuțit de scoțișoară se dau la fiert pentru 2 minute (doar să se înmoaie un pic), apoi se adaugă amidonul dizolvat în 2 linguri de apă și se mai lasă pe foc 1 minut (compoziția se leagă și zeama se îngroașă).

Până s-au răcit vișinele am bătut frișca. Blatului i-am tăiat capacul pentru a obține pe cât se poate un tort drept, apoi l-am împărțit în trei niveluri. Pe blatul de jos am sprițat frișcă în trei cercuri concentrice, iar între cercuri am pus compoziția de vișine. Nu e nevoie să însiropăm blatul de jos, acesta se va înmuia de la vișine.

Peste acesta am așezat blatul al doilea pe care l-am însiropat cu zeamă de la vișine și l-am umplut cu frișcă și în final ultimul blat, de asemenea, însiropat. Am ornat tortul cu frișcă, vișine și ciocolată rasă.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort „Pădurea Neagră”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

horia 1

14.07.2011, 21:59

ce minunatie!!!!!!!!!!!!!!

Cris2711 1

21.07.2011, 19:53

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:44

foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere