Tort Padurea Neagra

de jolygina in Torturi, 10 Sep 2014 | 3125 vizualizari

 

acest tort l-am facut pentru baietelul meu cel mare de sf Alexandru

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 litru frisca lichida
  • un compot de visine
  • Pentru ornat
  • 300 g ciocolata neagra
  • cirese pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Facem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute intr-o forma de silicon rotunda. Cand blatul s-a racit il taiem in 2 astfel incat sa avem 3 foi, pe care le insiropam cu sucul de la compot.

Asamblam tortul astfel impartim frisca in 3 parti  - asezam o foie o insiropam si adaugam o parte din firsca apoi adaugam jumatate din visine apoi adaugam a 2 foaie o insiropam punem frisca si adaugam restul de visine apoi acoperim cu cea de-a 3 foaie pe care o insiropam si pe ea.

Iimbracam  tortul pe margini cu frisca si il ornam deasupra apoi asezam ciresele. Topim ciocolata si o asezam pe o folie de plastic (folia aceea care are niste basicute) iar cand nu mai curge dar e moale inca, o asezam pe marginea tortului. Folia ne ajuta foarte mult sa modelam foaia cum vrem, eu am fost un pic speriata si nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Va recomand ca in partea de sus sa o modelati cu onduleuri dupa ce s-a racit putin. Punem tortul la firgider iar peste 3 ore putem sa dezlipim folia de pe ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

jolygina 1

10.09.2014, 09:20

da asa este ,multumesc frumos pentru aprecieri

- Andreea - 1

10.09.2014, 14:51

Rocsi 1

11.09.2014, 10:11

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar