Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
un tort de ciocolata … mai cu mot
Pentru blat: se amesteca intai prafurile 250 g faina alba, 15 g praf de copt, 5 g sare, 300 g zahar. Se topesc 100 g de unt in 235 de ml de lapte, in care se adauga prafurile treptat, in ploaie. Se bat spuma 3 albusuri si se adauga la compozitie. Compozitia asta (800 ml de aluat lichid) se toarna in forma de ursulet din silicon si se coace la 175°C cam 40 de minute, pana cand iese scobitoarea curata.
Se lasa sa se raceasca peste noapte si a doua zi se glazureaza cu amestecul proaspat de zahar praf si apa. Deasupra se aplica desenele, hainutele si decoratiile, care sunt facute manual din martipan colorat comercial.
Pentru scut: Se freaca spuma 100g de unt cu o lingura de lapte fierbinte. Separat se bate un ou cu trei linguri de miere si apoi se omogenizeaza cu spuma de unt si 200g de faina. Se formeaza o bila de aluat care se lasa 30 de minute la frigider, apoi se modeleaza in forma dorita si se coace in cuptor la 180°C pentru 30 de minute. Ca si ursuletul, scutul, dupa racire, se imbraca in martipan si se ataseaza pe labuta.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult