Tort papusa 2

de Lau in Torturi, 24 Iun 2014 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 coaja de lamaie rasa
  • Blat 2
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca
  • 2 cutii mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort papusa 2:

Blat-Intr-un bol mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,coaja de lamaie,pana obtinem o crema.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul ramas,zeama de lamaie,adaugam treptat crema de galbenusuri si faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Amestecam cu o lingura cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Vom proceda la fel si la al 2 lea blat(care l-am compt intr-o forma de guguluf).lasam sa se raceasca duap care il vom taia in 3.

Crema-Ciocolata rupta bucatele o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca dupa care o dam la congelator cca 1 ora,

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra,adaugam crema de ciocolata si mixam pana obtinem o crema omogena,adaugam si frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie(blatul 1)o insiropam adaugam 1/2 din crema,adaugam a 2 foaie si ungem cu crema,in mijloc adaugam prima foaie din al 2 lea blat-il insiropam,crema-a 2 foaie-insiropam-crema-3 foaie si ungem totul cu crema

Dam la frigider 2 ore,il imbracam in pasta de zahar dupa care facem o gaura in mijloc si adagam papusa care am invelito in folie alimetara,decoram dupa plac,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort papusa 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lamaie, frisca si nectarine