Tort parfe de ciocolata

de Doralinda in Torturi, 25 Ian 2013 | 13134 vizualizari

 

Mi s-a parut tare complicat acest tort, si am aruncat primul blat crezand ca am gresit, dar m-am inselat! A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • 45 gr faina
  • 35 gr cacao
  • 40 gr amidon de porumb
  • 5 gr praf de copt
  • 100 ml coniac
  • Ptr parfe-ul de ciocolata :
  • 325 gr ciocolata ptr topit, de preferat cea neagra
  • 80 gr fulgi de ciocolata
  • 80 gr migdale
  • 800 ml smantana
  • Ptr glazura:
  • 125 gr ciocolata ptr topit
  • 100 ml smantana
  • 1 pliculet vanilie
  • 10 gr amidon de porumb
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort parfe de ciocolata:

Incepem cu blatul: amestecam cu mixerul ouale, zaharul si vanilia la o viteza mare, pana cand compozitia se dubleaza si se albeste putin. Oprim mixerul si adaugam faina, cacao, amidonul, coniacul si praful de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Asezam intr-o tava hartie ptr copt si punem compozitia, dupa care o dam la cuptorul preincalzit la 160C ptr cca 45 min (depinde de cuptorul fiecaruia). Cand se raceste, taiem felii pe orizontala (2 sau 3, depinde cat de mult s-a umflat). 

Crema parfe: topim ciocolata in bain marie, batand cu mixerul in paralel smantana pana se ingroasa. Adaugam ciocolata topita, mixand la o viteza mica, apoi punem fulgii de ciocolata, si migdalele care au fost putin prajite intr-o tigaie si macinate la mixer, si amestecam pana devine omogena compozitia.

Glazura: punem smantana la fiert si imediat ce a inceput sa fiarba, punem amidonul si amestecam sa nu faca cocoloase. Luam craticioara de pe foc si punem vanilia si ciocolata sparta in bucati mici si aamestecam bine.

Ptr asamblare: e indicat sa folositi forma de tort in care ati copt blatul, puneti un rand din blat, apoi crema multa, iar blat si iar crema...lasati apoi la congelator ptr cel putin 5 ore. Imediat ce am scos tortul din congelator, punem glazura si lasam la frigider( in cazul in care o veti servi imediat, daca e ptr urmatoarea zi, pastrati-o in congelator)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort parfe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata