Tort pentru cununie

de loredanaaa in Torturi, 28 Sep 2013 | 5049 vizualizari

 

Reteta nr .50 vin cu cel mai tare tort facut de mine.
Am facut acest tort din dragoste pentru sora mea pentru cununie .Nu am avut nici o idee pentru decorat,asa ca mi-am pus capul la contributie si l-am decorat cum mi-a venit mie in minte,si a fost foarte multumita.Am facut reteta de blat de la Patricia Iordache.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • un varf sare
  • hartie de copt
  • Pentru crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca ( de ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (de ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • 1 pliculet de intaritor de frisca
  • ciocolata
  • flori
  • nuca de cocos rosie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru cununie:

Blat:

Dati cuptorul la 180 grade in timp ce faceti blatul astfel incat sa fie incis

Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu praful de sare pana devin spuma. Dupa ce au devenit spuma se adauga treptat zaharul amestecand bine, pana devine o bezea tare care nu curge la intoarcerea castronului. Apoi adaugati  galbenusurile toate deodata si apa amestecand usor. Se adauga treptat faina pana se incorporeaza. Compozitia o turnati in forma dorita tapetata cu hartia de copt si usor scuturati tava de masa.

Puneti tava la cuptor  la 180 de grade, lasand cam 30-40 de minute pana  trece testul cu scobitoarea. In primele 15 minunte nu deschideti usa cuptorului. Cand e copt il scoateti din tava si il puneti pe un gratar la racit pana a doua zi. Cand e racit il taiati in doua sau 3 parti. Eu am facut 2 blaturi si fiecare blat l-am taiat  in 2 parti

Crema:http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp.

Se da la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci separat se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema amestecand pana se ingroasa.Se ia de pe foc, pana se raceste se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Asamblati tortul:

Insiropati foile de blat cu un sirop de zahar ars, adaugati crema, apoi al doilea blat, repetati operatia pana la ultimul blat.

Frisca lichida o mixati pana devine tare apoi adaugati intaritorul de frisca,mixand cateva minunte.Ornati blatul cu frisca

O foaie de blat l-am decupat in forma de inimioara si l-am glazurat cu ciocolata topita (am topit ciocolata cu cateva linguri de lapte la foc mic)

Blatul glazurat se pune peste tort 

Pe margini am pus nuca de cocos rosie,ornati cu flori    

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Daca faceti tort dublu dublati ingredientele de la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru cununie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

loredanaaa 1

30.09.2013, 12:28

multumesc rocsi si diacona,o singura surioara am asa ca am facut cu multa dragoste cat am putut eu si ii doresc tot binele din lume

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 19:38

ce frumos arata

loredanaaa 1

23.01.2015, 14:04

mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu budinca de casa, frisca si fructe