Tort Primavara

de madi_marin in Torturi, 26 Feb 2017 | 3969 vizualizari

 

Tortuleţ cu ciocolată şi nucă de cocos, însiropat , ornat cu floricele, simplu, colorat…:)

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 90 g făină
  • 2 linguri cu cacao neagră
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Blat de cocos:
  • 1 ou
  • 30 g făină
  • 2 linguri fulgi de nucă de cocos
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 picături esenţă de cocos
  • 2 linguri cu ulei
  • Crema ganache:
  • 350 ml frişcă lichidă
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 3 linguri cu fulgi de nucă de cocos
  • Sirop:
  • 500 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Primavara:

Pentru forma detaşabilă de 18 cm diametru.

Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în continuare, apoi se pun făina şi cacaua cernute şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20-25 de minute, la 180 grade C. Se lasă la răcit şi se taie în două felii.

La fel procedăm şi cu blatul de cocos, doar că acela va ieşi subţire şi nu îl vom mai tăia în două.

Pentru cremă: se pun la foc mic, frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, nuca de cocos şi  cacaua. Se amestecă bine cu un tel până obţinem o cremă omogenă. Se dă la răcorit, apoi la congelator până capătă consistenţă ( cca. 1 oră), după care se spumează cu mixerul.

Pentru sirop, se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă, se adaugă şi zeama de lămâie şi se lasă la foc mic pâne se dizolvă tot zahărul şi scade puţin. După ce se dă deoparte de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie şi se lasă să se răcească.

Asamblare: tapetăm cu folie de plastic tava detaşabilă în care am copt blaturile. Se pune un blat negru însiropat, 3 linguri de cremă care se nivelează bine, apoi blatul de nucă de cocos însiropat şi el, alte 3 linguri de cremă şi celălalt blat negru însiropat. Crema rămasă o păstram pentru îmbrăcat tortul. Se dă la rece până a doua zi când se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu crema rămasă, fulgi de cocos prăjiţi şi….floricele de zahăr :).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata