Tort Sacher

de Miha in Torturi, 13 Sep 2009 | 19581 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 250 g gem de caise
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie.

Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.

Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar.
Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt.

Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate.

La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa.

Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.

Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.

Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.

Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.

Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!