Tort Sacher

de Maria68 in Torturi, 21 Mar 2012 | 6268 vizualizari

 

Pentru familia noastra sosirea primaverii in fiecare an are o semnificatie aparte: 21 Martie este o zi speciala ,fiind marcata de doua evenimente: solstitiu de primavara si....ziua de nastere a sotului.....La multi ani Vasile:X!!!! Si cu aceasta ocazie am tinut sa pregatesc un tort mai finut si cu ciocolata din belsug:)!!!!!,

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 130 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 110 g zahar tos
  • 125 g faina
  • 300 g dulceata de caise
  • Pentru ornat:
  • 400 g ciocolata cu lapte/amaruie (eu am folosit 300 g)
  • sos de ciocolata pentru aspect glazurat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri. Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.

Dupa racire se taie blatul in doua. Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat. Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata. Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.

 

 

TIPS-URI

1

Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Maria68 1

23.03.2012, 15:40

Bineinteles Simona

mamaieelena 1

02.05.2012, 21:46

maria eu am lipsit de la tort si nu am facut urarile oh imi pare rau dar mai faci tu tort asa-i?dar acesta este super

SavoriUrbane 1

16.02.2015, 10:02

in sfarsit un Tort Sacher fara praf de copt! seamana cu originalul.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata