Tort savarina - 400 -

de MotanLaOale in Torturi, 31 Oct 2013 | 10478 vizualizari

 

Si uite asa, incet, incet, am ajuns si la reteta 400 si placerea de a fi aici cu voi este la fel de mare, poate chiar mai mare. Pentru aceasta ocazie impart cu voi, din pacate numai virtual, un tort savarina minunat. A iesit foarte bun, asa cum mi-l inchipuiam! >:D<

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 400ml lapte
  • 500g faina
  • 30g drojdie proaspata
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • putina sare
  • SIROP
  • 700ml apa
  • 125g zahar
  • esenta rom
  • UMPLUTURA
  • 500ml frisca lichida
  • 300ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie
  • DECORAT
  • dulceata de capsuni
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort savarina - 400 -:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.

 Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.

 Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.

 Se lasa la dospit la loc cald acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

 Cand si-a dublat volumul se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

 Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.

 Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.

 Cand este rece se amesteca cu esenta de rom.

 Blatul rece se taie in doua, se pune pe doua platouri si se insiropeaza bine, bine.

 Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare.

 Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.

Jumatatea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.

Se pune un strat consistent de frisca si se niveleaza.

Se pune cu grije (se poate rupe) blatul superior.

Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.

Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).

 Se pun in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

 Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fie insiropat foarte bine ca sa fie bun.

2

Statul la frigider de pe o zi pe alta il face si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort savarina - 400 -" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

MotanLaOale 1

12.12.2014, 08:30

NicoletaMarinescu 1

11.02.2017, 10:44

Abia astept sa-l fac, imi plac la nebunie savarinele,multumesc pt reteta 😘

MotanLaOale 1

11.02.2017, 11:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Savarina