TORT "SAVOARE DE VARA"

de amalia01 in Torturi, 4 Aug 2016 | 4871 vizualizari

 

Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara!
Si totusi, m-a chemat datoria de matusa!
So...
 

 

INGREDIENTE

  • 3 pachete a cate 400 g piscoturi
  • 750 g mascarpone
  • 1,5 l frisca lichida
  • fructe de tot felul ( zmeura, kiwi, piersica, ananas, miez de cocos)
  • 10 lg Green Sugar
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • decoratiuni pentru tort Dr. Oetker
  • compot de fructe tropicale ( pentru insiropat)
Portii: 36
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "SAVOARE DE VARA":

Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.

Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.

Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.

Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.

Forma pentru tort o tapetezi cu folie.

Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.

Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.

Dai tava la rece pentru 2 ore.

Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .

Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.

Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.

Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.

 

P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "SAVOARE DE VARA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si ciocolata -La multi ani 2013