Tort Snickers

de Dea_Dea in Torturi, 1 Feb 2014 | 8090 vizualizari

 

Un tort super bun, s-a spus ca este mai bun decat cel cumparat :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri nuca
  • 2 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • CREMA:
  • 12 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr unt
  • 400 gr alune
  • GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 75-100 ml frisca lichida
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Snickers:

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga nuca , se amesteca, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Se pune in tava (25x35 cm) cu hartie de copt, se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min(pana se rumeneste putin).Se scoate si se lasa la racit.

Glazura alba: ciocolata alba rupta bucati cu frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza si se pune peste blatul rece si se da la frigider pana facem crema si se raceste.

Crema: 10 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza.Se adauga galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si alunele maruntite (sau intregi). Se lasa la fiert amestecand continuu pana se ingroasa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune peste blatul cu ciocolata alba si se da la frigider pana facem glazura neagra.

Glazura neagra: Ciocolata neagra rupta bucati si frisca lichida se pun pe abur pana se omogenizeaza. Se pune peste crema si se da la frigider.

TIPS-URI

1

Se poate folosi miez de nuca in loc de alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

02.02.2014, 00:36

Multumesc dragilor!!

Dea_Dea 1

02.02.2014, 00:37

Rux draga mea incerc sa fiu bine , ca altceva nu pot

RuxyRux 1

02.02.2014, 11:14

Ma bucur draga mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta si ciocolata