Tort stelist

de laura_n in Torturi, 16 Iun 2012 | 3927 vizualizari

 

Sper sa nu supar "cainii" adversari ai echipei Steaua, dar tortul acesta este cu dedicatie pt un stelist :)))

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • esenta vanilie
  • 6 lg cacao
  • crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 1 l lapte dulce
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr stafide
  • 100 gr nuca cocos
  • pasta zahar
  • colorant
  • 200 gr nuca cocos (pt decor)
  • esenta rom
  • un pachet unt nesarat
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt dreptunghiulara si se coace la foc mediu cam 50min.

Crema:

se bat galbenusurile si zahar pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Se desface compozitia cu lapte si se pune la bain marie, se amesteca pana se obtine o budinca. Se imparte crema in doua vase,in unul punem ciocolata neagra, in celalalt punem ciocolata alba si amestecam energic pana se topeste ciocolata. In vasul cu crema de cioco neagra,punem stafidele si esenta rom si amestecam bine. In vasul cu crema de cioco alba, punem nuca de cocos si esenta de vanilie si amestecam bine.

Facem un sirop pt blat din zahar si apa si fierbem pana se topeste zaharul. 

Asteptam sa se raceasca toate, apoi taiem blatul pe orizontala in 3 straturi. Insiropam blaturile, punem crema de cioco neagra, apoi alt strat de blat, crema de      cioco alba, si la sfarsit ultimul strat de blat.

Dam la rece cateva ore ca sa se aseze tortul. 

Facem o spuma de unt din unt si zahar pudra si mixam bine cu mixerul cam 15 min, dupa care imbracam tortul si il dam iar la rece.

Nuca de cocos sepune intr-un bol, se adauga colorant alimentar verde, cateva picaturi si se amesteca pana se uniformizeaza.

Tortul se imbraca in pasta de zahar si se orneaza deasupra cu nuca de cocos.

Este ceva de munca la el, dar este un tort delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stelist" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

laura_n 1

17.06.2012, 10:50

multumesc Elena

Rocsi 1

17.06.2012, 13:04

Foarte frumos l-ai pregatit!

laura_n 1

17.06.2012, 13:47

multumesc, rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de dovleac placintar