Tort Stracciatella

de Ela68 in Torturi, 4 Iun 2014 | 6132 vizualizari

 

Un tort mic pentru o aniversare mare, cu aroma puternica de menta si lamaie ! La blat m-am inspirat de la "brownie"-urile Paulei.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
    • 200 ml lapte condensat
    • 150 gr ciocolata cu 70 % cacao
    • 50 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • un praf de sare
    • 50 ml iaurt
    • 2 oua mici
    • 60 gr faina
    • 25 ml lichior de ciocolata
  • Crema :
    • 200 gr lapte condensat
    • zeama de l lamaie mare
    • 250 ml smantana lichida Dorna, 35 % grasime
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 ciocolata amaruie cu crema peppermint
    • 2,3 frunzute de menta proaspata
    • 1 foaie gelatina
    Pentru ornat :
    • 1 ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Stracciatella:

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel.
3. Turnam amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute.Se lasa la racit.
4. Pentru crema, se bate smantana pentru a obtine frisca, se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat si zeama de lamaie.Apoi frunzutele de menta tocata marunt.
5. Foia de gelatina se lasa la inmuiat in putina apa, punandu-se apoi  la Bain-Marie pana ce se dizolva complet. Se toarna peste crema si se amesteca rapid atat cat sa se distribuie uniform.
6.Ciocolata taiata bucatele se adauga peste crema si se amesteca putin pentru a se repartiza in toata compozitia.
7. Se aseaza blatul pe farfurie si se monteaza un inel reglabil. Se toarna crema deasupra si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
8. Se orneaza cu ciocolata sau in functie de preferinte.

TIPS-URI

1

Am utilizat o forma cu diametrul de 22 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stracciatella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Cris2711 1

06.06.2014, 00:26

Minunat

Ela68 1

06.06.2014, 08:33

multumesc fetelor

Retete cu Margareta Cismasiu 1

12.12.2014, 20:58

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata