Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))

de gaby_duceag in Torturi, 1 Iun 2010 | 10057 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • o cana faina
  • 4 linguri ulei
  • esenta rom - o lingurita
  • o lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 gr zahar pudra
  • 400 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • o esenta rom
  • un plic praf ciocolata calda
  • decor:
  • nuca macinata
  • frisca
  • sirop de zahar ars
  • + un vagonetar :))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :)):

blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul.

Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic .

crema:

Amestecam galbenusurile cu amidonul, ciocolata calda, frisca si cacaoa. Punem la foc mic si amestecam pana la ingrosare. Cat timp se raceste frecam untul spuma cu zaharul si-l adaugam lingura cu lingura peste amestecul racit.

asamblare :

 Din blat taiem o bucatica , care va forma vagonul de marfa :))).Blatul ramas il taiem pe orizontala.

Prima bucata o mai taiem odata pe orizontala.

A doua bucata o taiem pe verticala si cele doua bucati obtinute le taiem odata pe orizontala.

Asezam bucatile cele mai mari, le insiropam si le imbracam in crema.

Celelalte blaturi, mici, le asezam formand cabina locomotivei. Pe fiecare o insiropam si ungem cu crema.

Intre locomotiva si vagon bagam grisine , apoi imbracam totul in crema. Tapetam totul cu nuca macinata apoi ornam cu frisca si biscuiti.

 

TIPS-URI

1

satula de mousseuri, frisca, ciocolata., gelatina..am vrut sa mai incerc si altceva dar clar, nu mai vreau creme :)))), revin la ce am facut sau mai bine mai iau o pauza:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (153)

Cris2711 1

12.03.2011, 13:11

gabytu daca iti zic ca nu am fost inca niciodata in moldova nu ma crezi ,gatiti atat de bine voi moldovencele nu am vazut Ceahlaul,nici Voronetul si toate locurile minunate si lucrurile minunate care le-ati mostenit planuiesc cu sotul meu ca intr-unul din concediile urmatoare sa vizitam Moldova.o sa ii placa ,pana acum ce a vazut din Romania i-a placut enorm

Zamfira 1

29.06.2012, 09:02

CE DRAGUTZ...IMI PLACE MULT, MULT, MULT.....TUC, TUC, TUC....

T I M E A 1

23.07.2012, 22:04

ce trenulet super!!!! si melodia e faina tare

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone