Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune

de liliana114 in Torturi, 4 Aug 2016 | 4803 vizualizari

 

Am gustat acest tort la nunta unor prieteni si am ramas placut surprinsa de gustul "imbunatatit" al tortului.  Desi tortul cu mousse de ciocolata este deajuns de popular acesta varianta cu o noua aroma la fiecare strat m-a cucerit asa ca am decis sa-l incerc si acasa, iar rezultatul a fost pe masura asteptarii.
        
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom

Pentru mousse-ul de ciocolata amarue:

  • 300 gr ciocolata amarue
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr cirese (eu am folosit cirese din compot)

Pentru mousse-ul ciocolata cu lapte:

  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • o lingura ness

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

  • 300 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • un plic gelatina (5 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 250 ml frisca lichida
  • 80 gr alune sfaramate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune:

      Blatul:


Ouala se bat spuma cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, apa si esenta de rom. Separat se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.

Blatul se coace intr-o tava cu diametru de 23 cm tapetata cu hartie de copt, pentru 20-25 minute, faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cind este gata.

      Mousse-ul de ciocolata amarue:


Gelatina se lasa la hidratat in cei 50 ml apa pentru cateva minute. In acest timp, se topeste ciocolata amarue impreuna cu untul la bain-marin. Cand este topita de tot se adauga gelatina si se omogenizeaza apoi se da la rece. Se bate frisca si se amesteca cu ciocolata racita la temperatura camerei si in final se adauga ciresele.

Blatul se lasa la racit apoi se pregateste cu un inel detasabil in jurul lui si se siropeaza cu zeama de la compot.  

Mousse-ul de ciocolata amarue se pune peste blat si se niveleaza frumos, altfel cand taiati tortul nu se vor vedea straturi ordonate. Se da la rece pina se intareste mousse-ul.

       Mousse-ul de ciocolata cu lapte si cel de ciocolata alba se prepara la fel cu diferenta ca la mousse-ul de ciocolata cu lapte se adauga ness iar la cel de ciocolata alba alunele.

Tortul trebuie sa stea la rece cel putin 4 ore, cel mai bine ar fi sa stea peste noapte pentru a se intari suficient.

Se decoreaza dupa preferinta, eu am decorat cu niste ciocolata din comert.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trio de ciocolata cu cirese,ness si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 09:09

un tort delicios

liliana114 1

07.08.2016, 12:22

liliana114 1

07.08.2016, 12:23

Merci de parecieri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Alba ca Zapada