Tort "Tunel"

de Adinacarla in Torturi, 4 Ian 2011 | 7965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mijlocul:
  • 300g nuca macinata
  • 150g biscuiti macinati
  • 100g stafide
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 100g margarina rama
  • 200g lapte fiert
  • Blat Alb:
  • 6 albuse
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
  • Blatul Negru:
  • 6 oua intregi
  • 100g nuca macinata
  • 10 linguri zahar
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenuse
  • 150g zahar
  • 1budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 1 margarina rama.
  • Pentru decor:
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Tunel":

Mijlocul:

Se amesteca 300g nuca macinata cu 150g biscuiti macinati, 100g stafide, 2 linguri de cacao, 8 linguri de zahar,100g margarina si 200 ml de lapte caldut. Se amesteca totul pana cand avem o coca de consitenta unui salam de biscuiti. Intr-o tava dreptunghiulara formam "mijlocul tunelului.

Blatul alb:

6 albuse se bat cu 8 linguri de zahar, cand sunt bine batute se adauga 6 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu putin suc de lamaie.

Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana cand devine auriu.

Blatul negru:

6 oua se separa albusele de galbenuse. Se bat bine albusele cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga pe rand cele 6 galbenuse. Se adauga 100g nuca macinata, 2 lingurite de cacao, 2 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se coace intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Crema:

6 galbenuse se amesteca bine cu 150g zahar, 1 budinca vanilie si se fierbe totul in 500ml lapte. Dupa ce se raceste se amesteca cu 1 margarina rama.

Montarea tortului:

Mijlocul tortului il asezam pe tava sub forma unui tumel...peste mijloc asezam un strat de crema, apoi punem blatul alb. Peste blatul alb pune un strat de crema. asezam Blatul megru. Peste blatul negru asezam ultimul strat de crema.

Imbracam tot tortul cu crema si la final il decoram cu nuca de cocos verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Tunel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

alinut 1

23.01.2011, 19:54

La multi ani!!!! Multa sanatate si fericire

Bucataras 1

23.01.2011, 20:12

La multi ani si tot ce-ti doresti!

Adinacarla 1

24.01.2011, 01:57

Va multumesc din suflet pentru toate cuvintele frumoase scrise de voi aici....mi-ai umplut sufletul de bucurie....va multumesc ca sunteti prietenii cu mine
Abia acum am deschis mesajul de le yahoo unde am primit 'atentionare" ca Tortul Tunel" este reteta zilei....pe data de 22 ianuarie.
Multumesc din suflet pentru acest frumos cadou de ziua mea.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel