Tort tutti frutti

de susu in Torturi, 26 Feb 2010 | 7607 vizualizari

 

Acesta este primul tort facut de mine

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6lg faina 
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200gr zahar 
  • 500ml frisca
  • 2 pl gelatina 
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot   
  • Sirop:
  • din zeama de la compot
  • razatura de lamaie pentru aroma  
  • Decor   
  • banane ,
  • kiwi,
  • mandarine,
  • capsuni sau visine din compot, 
  • gelatina transparenta
  • frisca   

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tutti frutti:

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul)cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas ,dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta  pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece(100ml ) si se amesteca energic.Compozitia se amesteca cu frisca batuta( un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine.

Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tutti frutti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (8)

Teo 1

27.02.2010, 18:31

cand vezi atatea fructe nu ai cum sa refuzi o portie cat de mica!

susu 1

27.02.2010, 18:42

Multumesc pentru felicitari. Eu vreau sa decorez din ce in ce mai frumos.

elena1988 1

12.03.2011, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat