Tort usor cu crema de branza si portocala

de Lavinia in Torturi, 20 Mar 2013 | 19297 vizualizari

 

Pufos ,cremos si racoros !Un tort minunat si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina

Crema de branza:

  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 150 g unt

Glazura de portocala:

  • 350 ml suc de portocale(eu am folosit fanta)
  • 1 plic budinca cu gust de frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort usor cu crema de branza si portocala:

Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.

Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil.

Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina si coaceti blatul pana trece testul scobitorii.

Il lasati la racit si intre timp pregatiti crema.

Frecati branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se face cremoasa si se topeste zaharul.

Adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana se omogenizeaza bine.

Intindeti crema peste blat si dati la rece pana pregatiti glazura.

Amestecati praful de budinca cu sucul de portocoale si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Lasati 15 minute la racit apoi o intindeti peste crema de branza si dati din nou la frigider pana se intareste complet.

TIPS-URI

1

Esenta de vanilie din crema se poate inlocui cu 2-3 pliculete de zahar vanilat.

2

In blat puteti adauga 1 lingurita coaja de portocola rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor cu crema de branza si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni