Torta della nonna (Tarta bunicii)

de miremirc in Torturi, 26 Noi 2012 | 16105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina 000
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • Crema :
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • Deasupra :
  • 40 g seminte de pin
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna (Tarta bunicii):

Crema : punem intr-o cratita cu fund dublu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (sau interiorul unei pastai de vanilie sau mai putin... dupa gustul fiecaruia) si lasam pe foc pana da in clocot.

Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam amidonul.

Acest amestec de galbenusuri le turnam in fir subtire peste laptele fierbinte. Amestecam pana ce compozitia se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Aluat : amestecam faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul, apoi adaugam untul, iar la sfarsit oul intreg si galbenusul de ou.  Framantam foarte putin (pana cand omogenizam aluatul); invelim aluatul in folie alimentara, il asezam pe o farfurioara si dam la frigider pentru 1 ora.

Dupa ce a trecut 1 ora, aluatul il impartim in 2 parti, din care una mai mare . Bucata mare de aluat o intindem in tava rotunda cu d= 26 cm (eu am reusit doar cu mainile si folosindu-ma de un sucitor micut, exact ca in pozele de mai jos). Trebuie sa ajunga aluat si pe margini.

Umplem cu crema rece si apoi acoperim cu cealalta bucata mica de aluat ramasa. Marginile de la primul aluat vor acoperi frumos aluatul de deasupra, pe care il vom intepa cu furculita din loc in loc

Deasupra asezam 40 g seminte de pin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 35 minute).

Lasam tarta sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra cu aroma de vanilie. Servim cu pofta, pentru ca este un adevarat deliciu ! :)

Sursa mea de inspiratie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"