Tortul lui Florin

de mamaieelena in Torturi, 18 Apr 2011 | 3444 vizualizari

 

Ieri a fost o sarbatoare mare Intrarea Domnului in Ierusalim sunt sigura ca stiti si voi acest lucru eu in familie am multe flori incepand de la sot si terminand cu nepotii si cu gandul tot timpul la ei am zis ca totusi sa fac ceva dulce ,de post si bun: evident si aspectos acolo.... cat de cat!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr. faina
  • 100 gr margarina
  • 150 lapte de soia
  • 15 gr.draojdie proaspata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 80 gr. nuca macinata
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Crema:
  • 100 ml lapte soia
  • 200-250ml suc de cirese la cutie
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri cu zahar
  • 50 gr margarina
  • 100 gr.ciocolata de menaj
  • esenta de migdale      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul lui Florin:

Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si a stat pana s-a rumenit frumos pe deasupre.

Cit a stat la cuptor aluatul am pregatit crema astfel:am dizolvat in lapte amidonul,cacao,zahar ,vanilie:cand a inceput sa se ingroasa am pus sucul de cirese si esenta de migdale la sfarsit cand am luat-o de pe foc am pus ciocolata  si margarina ,A rezultat o crema fina, usor acrisoara si un gust de migdala. Cand s-a racit blatul si crema am taiat blatul in doua bucati si am pus crema la mijloc si bineinteles si pe deasupra.Am ornat cu zahar ars si capsuni proaspete.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul lui Florin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

20.04.2011, 23:36

La multi ani cu sanatate sarbatoritilor !!!
Frumos si deosebit tort de post
Paste fericit si binecuvantat va doresc !!!

elena1988 1

21.04.2011, 09:41

mamaieelena 1

23.04.2011, 23:22

mihaela,elena multumesc si voua va doresc sarbarori cu sanatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort printesa