Tortulet cu jeleu de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 23 Noi 2014 | 4937 vizualizari

 

Initial n-a fost cu dedicatie, era doar asa de mancat, fara vreo aniversare speciala si totusi mi l-am dedicat mie, am descoperit ca luni 24 nov e un Sfant Clement, eu il stiam pe ala de pe 23 Ian. Dar nu-i bai am doi sfinti, deci e de Sfantul Clement tortuletul asta....e si cu zmeura, cum imi place...si mai e si ''bulit'' ca la cat sunt de dusa am uitat sa pun faina in blat, e doar cu nuca si a iesit cam santaliu, dar l-am dres eu pana la urma..

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mici potrivite
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Oetker
  • 200 g smantana 40 % grasime
  • 150 g zahar farin
  • 100 ml lapte
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Jeleu
  • 170 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • Decor
  • grilaj de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu jeleu de zmeura:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Siropul : Apa cu zaharul s epune la fiert,cand a dat i clocot se da de pe foc si se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema : Intr-un castron se pune praful de crema,se adauga zaharul farin,smantana si laptele si se mixeaza bine,pana obtinem o crema tare.Se lasa la rece.

Jeleul : Acesta il pregatim cand sunt toate reci.Peste zmeura punem zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba ,apoi adaugam amidonul si amestecam bine.Lasam deoparte cat taiem blatul si il siropam..

Asamblare: Taiem blatul in trei,asezam prima parte pe o farfurie si o siropam,deasupra punem jumatate din jeleul de zmeura,apoi crema de vanilie,deasupra partea a doua din blat,o siropam,adaugam restul de jeleu,crema de vanilie si deasupra partea a treia din blat,pe care o siropam.Imbracam tortul cu restul de crema si apoi facem un grilaj din ciocolata pe care il punem de jur imprejurul tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

claudiaO 1

24.11.2014, 08:22

bun tortuletul!!!si sa fie si un Lamulti ani pt Sf. Clement, nu? sa ne traiestii multi multi ani fericiti!!!

anca_rm 1

25.11.2014, 08:53

geoline 1

11.01.2015, 18:30

hei cum ai facut grilajul de ciocolata poate ne arati niste pozee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort exotic