Tozzetti by Laura Adamache

de aziz in Prajituri, 8 Ian 2011 | 4610 vizualizari

 

sint deliciosi si foarte aromati...http://adamache-laura.blogspot.com/2009/12/tozzetti.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune(eu am pus migdale si nuci)
  • 35 ml ulei
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tozzetti by Laura Adamache:

alunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva)

.ouale,  zaharul ,coaja de portocala, zaharul vanilinat se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si devin albicioase.

adaugam amoniacul stins cu lapte caldut si uleiul fara a ne opri din mixat.

se adauga faina iar la sf alunele sau nucile si migdalele.

aluatul este foarte moale .

Laura in reteta ei s-a ajutat de ceva faina pt a face un rulou care se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.

cind devine aurie si se crapa putin la suprafata este gata .

se scoate din cuptor pe un gratar se lasa la racit dupa care se taie felii si se da din nou in cuptor 160 de grade de aceasta data pentru alte 10 minute cit sa se usuce.

TIPS-URI

1

eu ca sa scap de chinul aluatului lipicios l-am rasturnat direct pe folie de aluminium si am ridicat marginile foliei si am lasat sa se formeze ruloul cit lungimea tavii.am lasat la copt in aceeasi pozitie a foliei ca in tava de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Tozzetti by Laura Adamache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

09.01.2011, 18:40

imi plac chestiile astea uscate

aziz 1

10.01.2011, 09:12

si mie kamy sint adevarat delicioase si foarte aromate de la portocala

MotanLaOale 1

10.01.2011, 12:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede