Trandafirasi de pasta proaspata

de lilik in Paste, 17 Sep 2010 | 4953 vizualizari

 

am gasit acum ceva timp aceasta reteta pe GialloZafferano si astazi in sfarsit m-am hotarat sa o fac....

 

INGREDIENTE

pt pasta:

  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare

pt umplutura:

  • sunca
  • cascaval
  • sos bechamel
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi de pasta proaspata:

punem faina intr-un vas si formam o fantana in mijloc unde punem ouale si sarea.

amestecam prima data cu o furculita pana ouale absorb toata faina,apoi cu mana pana obtinem un aluat destul de elastic(dak mai e nevoie mai punem putina faina,depinde de marimea oualelor).

punem aluatul pe masa si il framantam putin apoi il intindem cu sucitorul pana formam o foaie destul de subtire ca de taitei.

mutam foaia pe hartie de cuptor si o ungem cu sos bechamel,deasupra punem sunca,apoi presaram parmezan si punem feliile de cascaval taiate subtiri.

rulam si punem in congelator pentru 10 min,apoi il scoatem si taiem bucatele de 4-5 cm.

punem trandafirasii intr-o tava ,punem deasupra sos bechamel si presaram parmezan,apoi dam la cuptorul preincalzit la 160° timp de 45-50 de min.

TIPS-URI

1

reteta originala prevedea si ciuperci

2

nu am pus cantitati pt k am pus la ochi umplutura

3

pt a face pasta calculati tot timpul la 100 gr faina 1 ou si un praf de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi de pasta proaspata" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu legume si sunca